Knäckebröd - recept


Knäckebröd funkar alltid, ALLTID. Se, det är bara att ta en text av HC Andersén och byta ut vissa ord. Det funkar. Jag lovar.
”Ljuvliga knäckebröd!” sjöngo magmunnen. ”Vad du är krispig och fin! Du är den första, du är den enda! Du är min kärlek! Du ringer matsmältningsmotstånd, härliga matsmältningsmotstånd över land och stad! Allt sug skall smälta, de kalla hungerkänslorna jagas bort! Vi skola härska! Allting ska smältas! Och så får du sällskap, smör och ost och slutligen en bit paprika, men du är den första, så fin och spröd!”
Nu är det bara att baka. ;-)

Ingredienser (24 knäckebröd)
5 dl mjölk
0,5 msk honung
0.5 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
15 gr färsk jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl

Tillagningsdirektiv
Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt lite mjöl i taget tills det blir en elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 60 minuter. Kavla ut runda super mega ultra tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.

Detta vore relativt enkelt att utföra, men ack vad man kan bedra sig. Morgonen efter inser du att brödet är lite mjukt på mitten. In med det i ugnen igen på 150 grader. Lägg det direkt på gallret och grädda några minuter. Jag lovar, nu blir det knäckigt om det inte var det innan. Förvara det torrt och svalt. Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0