Pressgurka - inlagd gurka av Armenian Yard Long


Pressgurka.

Fler grönsaker mognar och jag har skördat den första gurkan. Det är en  slanggurka som heter "Armenian Yard Long". På fröpåsen beskrivs den med följande ord: Märklig armenisk gurka med böjda, räfflade, långa, söta frukter, gulgröna och helt genomfärgade. Smakrik och frisk.
Märklig är nog ordet och tilläggas kan är att de är lite ludna också. Kittlar lite i munnen med andra ord. Den är faktiskt en aningens sötare än vanlig gurka och det skapar lite error i skallen när man tänker på hur en gurka ska smaka.
Jag är barnsligt förtjust i pressgurka och slängde snabbt ihop en burk med följande recept:

Ingredienser
1 slanggurka
0,5 tsk salt
hackad persilja
--------
2 msk ättiksprit
1,5 dl vatten
1 msk socker
vitpeppar



Tillagning
Skiva upp gurkan eller hyvla upp den i skivor med en osthyvel. Lägg skivorna i en djup tallrik och strö över saltet. Lägg en annan tallrik uppepå och låt stå i 30 minuter. Blanda lagen, Karma ur gurkorna lätt och lägg dem i lagen. Tillsätt persilja efter smakoch låt stå i minst 10 minuter.
Läs även andra bloggares åsikter om Pressgurka, gurka, växthusgurka, inlagd gurka.

Kommentarer
Postat av: Birgitta Höglund's Mat

Hej och Tack för din kommentar. Jag är precis som du barnsligt förtjust i pressgurka. Tänk vad gott till en stek med gräddsås...

2011-08-04 @ 07:22:14
URL: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0