Knäckflarnstårta - flarntårta med daim


Hur enkel som helst att göra.

Ingredienser bottnar

3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl mjölk
150 gr smält smör

Tillagningsdirektiv bottnar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt därefter smält smör, mjölk och sirap.
Blanda ihop till en smet. Dela  smeten i tre lika stora delar och smeta ut dem i en cirkel på varsin plåt, ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills flarnet fått en gyllenbrun färg. Låt flarnen svalna.

Ingredienser mellanlager
4 dl vispgrädde
2 marabou daim (2 förpackningar)
1 msk vanillinsocker

Tillagningsdirektiv mellanlager
Blanda grädde och vanillinsocker. Vispa grädden riktigt hård. Krossa daimen och blanda ner.



Lägg ett flarn som botten på tårtan. Bred över gräddblandningen och lägg på ett flarn till. Bred på ett lager grädde till och avsluta med att lägga det tredje flarnet överst.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0