Limegrädde med pepparkaka


Voj, voj mumsfaktorn på detta blev inte så hög. Kanske till och med så låg och därmed en svår besvikelse att jag tillskriver det samma dignitet som sprängningen av Västtyska ambassaden 1975. Lägg ut, lägg ut, LÄGG UT!
Tanken var att pimpa fredagsmiddagen med en snabb och enkel efterrätt och förutom att själva vispandet som tvingade mig att bryta upp köksgolvet och gräva en skyttegrav för att få skydd mot gräddsalvorna så var den enkel att göra.

Ingredienser
5 dl Arla vispgrädde
75 gr Dan Sukker florsocker
1 lime, skal och saft
1 citron, skal och saft
8 st Annas pepparkakor

Tillagningsdirektiv
Sikta ner florsockret i grädden och vispa försiktigt.
Riv skalet av en lime och en citron och lägg i grädden. Pressa ner saften från limen och citronen i grädden och vispa tills det att grädden börjar tjockna.
Ta fram fyra serveringsglas och krossa en pepparkaka till varje glas och lägg smulorna i botten. Fyll på med gräddblandningen och avsluta med att lägga krossad pepparkaka överst. Ställ i kylen i minst 30 minuter.

Syrligt och sött med en touch av gammal pepparkaka kvarglömd sedan jul. Mums tänker ni.  Nja, säger jag och stannar hellre kvar i skyttegraven och tittar på ett gammalt fotografi medan salvorna viner några centimeter ovanför huvudet.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0