Mjölfritt bröd


Nu har han bakat bröd utan mjöl, ätit det framför datorn och således lyckats berika tangentbordstekniken med ett antal smulor så att mellanslagstangenten inte slår mellanslag. Den har blivit en tangent bara.
Det var lite småklurigt att få rätt mängd ingredienser men man har väl varit med förr och höftat rejält.
Det funkade.

Mjölfritt bröd

Ingredienser
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g hasselnöter
50 g mandel
50 g kruska kli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (inte i originalreceptet men salt måste alltid till i bröd)

Mixa allt till ett "mjöl" i blender. Blendern och jag börjar bli polare nu och det går att få till ett fint mjöl utan att ruska elen ur den.

Mixa därefter ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Blanda ihop allt i en bunke och häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i neder delen av ugnen i 60-80 min i 200 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0