Frittata III


Frittata

Och så kom trean. Ingen kunde väl riktigt tro att tid och pengar skulle läggas på ytterligare en uppföljare men det är just då som den dyker upp: Frittata III. Premiären går omärkt förbi och tidigare än vad skaparen har räknat med går den vidare till vardagslunchlådan inklusive några dagars repriser. De anlitade ingredienserna, paprika, sockerärtor, champinjoner, lök och haloumi fortsätter sin resa till nästa maträtt och skryter kanske inte om sina insatser i detta projekt.
Nåja, det blir ingen brakförlust för produktionsbolaget utan matnjutningskontot hamnar på plus minus noll. Nu är det nog dags att lägga energi på andra rätter och bara gotta sig i bekantas njutningsbara resultat istället.

Ingredienser

6 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
salt & peppar
grön paprika
gul lök
färska champinjoner
sockerärtor
haloumi



Tillagning

Sätt ugnen på 160 grader. Stek grönsakerna i lite olivolja i en stekpanna. Vispa ägg och mjölk, krydda och rör ner den rivna osten. Lägg ner en stor klick smör i stekpannan och låt den smälta. Häll över äggblandningen och låt stekpannan stå på medelhög värme tills smeten börjar stelna. Lyft in stekpannan i ugnen grädda i ca 20 minuter tills frittatan stelnat och fått fin färg.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0