Lemon cupcakes - citronmuffins, citroncupcakes


Inte så "toppiga" som man hade önskat.

Ingredienser cupcake

12 st
120 gr vetemjöl
150 gr strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
2 matskedar rivet citronskal
40 gr rumsvarmt smör
120 ml mjölk
1 ägg

Tillagningsdirektiv cupcake

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, vanillinsocker och bakpulver i en skål. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i ägget. Blanda ner de torra ingredinserna varvat med mjölken och blanda till sist i det rivna citronskalet. Fördela smeten i en muffinsform och grädda mitt i ugnen i 20- 25 minuter.

Ingredienser citron-frosting

250 gr siktat florsocker
80 gr rumsvarmt smör
2 msk rivet citronskal
ett par droppar gul karamellfärg
25 ml mjölk

Tillagningsdirektiv citron-frosting


Blanda florsocker, smör, rivet citronskal och karamellfärg till en jämn smet. Kan göras för hand med en gaffel och mjölksyrade muskler eller i en mixer. Rör till sist i mjölken och vispa smeten ordentligt med gaffeln.

Bred äver ett tjockt lager med frosting på muffinsen och garnera eventuellt med rivet citronskal.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Fia

Ååå så goda dom ser ut!

2011-03-17 @ 00:06:52
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0