Grissini


Grissinis med flingsalt.

Man vet aldrig när ett snack är livsnödvändigt. För det är det, som idag till exempel. Tidig lunch, långt möte och sent tåg. Blodsockernivån på minus och lång cykeltur hem. Sista biten uppför backen kröp jag fram, lyckades nå nyckelhålet, låsa upp dörren och åla mig fram till brödskrinet för att fylla på energiförråden tillräckligt för att kunna laga mat. Snacks är alltså livsnödvändigt.

Grissini

Ingredienser

45 gr surdegsgrund
100 g vatten
100 gr vetemjöl

750 400 gr vatten
650 gr vetemjöl
35 g olivolja
20 20 g salt
1 1 ägg till pensling
flingsalt eller örter att strö på

Tillagning

Börja med att blanda surdegsgrund, vatten och mjöl till en smet som du låter jäsa i 4 timmar. Blanda därefter ner övriga ingredienser och låt degen jäsa i 1 timme.
Dela degen i ca 30-40 grams bitar och rulla ut till lillfingertjocka stänger som du lägger på en plåt. Låt jäsa övertäckta i en timme till. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla stängerna med ägg och strö över saltflingor och/eller kryddor.  Grädda dem i mitten av ugnen i ca 30 minuter till de fått fin färg.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0