Knäckflarnstårta - flarntårta med daim

Hur enkel som helst att göra.
Ingredienser bottnar
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl mjölk
150 gr smält smör
Tillagningsdirektiv bottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt därefter smält smör, mjölk och sirap.
Blanda ihop till en smet. Dela smeten i tre lika stora delar och smeta ut dem i en cirkel på varsin plåt, ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills flarnet fått en gyllenbrun färg. Låt flarnen svalna.
Ingredienser mellanlager
4 dl vispgrädde
2 marabou daim (2 förpackningar)
1 msk vanillinsocker
Tillagningsdirektiv mellanlager
Blanda grädde och vanillinsocker. Vispa grädden riktigt hård. Krossa daimen och blanda ner.

Lägg ett flarn som botten på tårtan. Bred över gräddblandningen och lägg på ett flarn till. Bred på ett lager grädde till och avsluta med att lägga det tredje flarnet överst.
Läs även andra bloggares åsikter om Flarn, knäckflarn, flarntårta, tårta, dajmtårta.
Kommentarer
Trackback