Päronpaj


Päronpaj med krispigt täcke.

En hederlig smulpaj med päron. Enkel att göra men tänk på att välja päron med mycket smak, annars blir den ganska tråkig. Nästa gång ska jag nog prova att byta ut kanelen mot kardemumma.


Ingredienser
12 päron, ca 800 g
1 dl ljus sirap
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk kanel
2 msk maizena
100-150 g smör

Tillagningsdirektiv
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva päronen.


Ca 800 gr.

Blanda socker, kanel och maizena. Blanda ner de skivade päronen.


Lägg päronen i formen.
Blanda tärnat smör, mjöl, havregryn och sirap och bred över päronen. Grädda i cirka en timme. Servera med vaniljglass. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Fia

Så mumsigt!

2011-02-06 @ 20:28:55
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0