Hallonparfait-tårta med choklad-och valnötsmarängbotten


Kanske inte så att gommen imploderade av en smaksensation men nog gick det att svälja ner i alla fall.

Hallonparfait-tårta med choklad-och valnötsmarängbotten

Ingredienser
100 gr valnötter
100 gr mörk choklad (70%)
3 äggvitor
1 dl socker

200 gram hallon
3 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella


Tillagningsdirektiv

Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0