Topless Blueberry Pie- blåbärspaj


"Di bakar präktigt vettebrö i Amerika" Nåja, tänker jag, de gör ju schyssta pajer också. Sagt och gjort en Topless Blueberry Pie blev gjord. Det skapade dock en del huvudbry då ättika och vinäger heter typ samma sak over there. Jag valde ättika och jag kan inte påstå att det frambringade ett pajskal som kvalificerade in som det åttonde underverket precis. Summa sumarum blev det väl ett pajskal med känsla av en burk blåbärssylt ovanpå. Jummy.

Topless Blueberry Pie

Ingredienser

Pajskal
1 cups all-purpose flour
2 cups butter flavored shortening
1/2 tablespoon white sugar
1/2 teaspoon salt
1/4 cup ice water
1/2 egg
1/2 tablespoon distilled white vinegar

Fyllning
3/4 cup white sugar
3 tablespoons cornstarch (maizena)
1 pinch salt
1 cup water
4 cups fresh blueberries
1 tablespoon butter

Tillagningsdirektiv
Börja med pajskalet. Bland alla torra ingredienser i en skål, tillsätt smör, vatten, ägg och ättika och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och ställ svalt i minst 15 min. Nagga botten och grädda pajskalet i ca 15 minuter i 225 grader. Låt svalna
Fortsätt med fyllningen. Blanda socker, maizena och salt i en kastrull. Rör ner vatten och 1 cup av blåbären. Låt koka upp och koka i någon minut så att det tjocknar ordentligt. Ta av från  plattan och rör ner smöret. Låt svalna i 5 minuter och rör därefter i resten av blåbären.
Häll fyllningen i pajskalet och låt stå i minst 2 timmar i kylskåpet. Servera med grädde eller vaniljsås. Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0