Rabarberpaj med mango


Rabarber- och mangopaj

Sitter just nu vid ett vitmålat köksbord med en blå, vit och rödrandig duk. Ett kallt glas vitt är upphällt och huden bränner efter en solig dag på stranden. En dansbandsskiva rullar i rummet bredvid och vännerna förbereder kvällens middag. Jag är på Öland och njuter av en andra semestervecka. Dagarna startar med promenad runt Borgholms slottsruin, en skiva Ölandslimpa och en kopp kaffe för att sedan fortsätta med sol på stranden och avslutas med middag i goda vänners lag. Jag vet att kvällens måltid består av grillad nötytterfilé med en fetaostsallad till och till efterrätt blir det en jordgubbspaj med vit choklad.
Sist jag gjorde en paj blev det med rabarber och mango. En blandning som gifter sig riktigt bra och med en mild vaniljsås till så kan man säga att det minst sagt glider ner.

Ingredienser smulpaj

125 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
6 bragokex

Övriga ingredienser
3 dl rabarber
1 paket mangobitar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Tillagning


Sätt ugnen på 200 grader. Tärna ner smöret i mjölet och sockret och arbeta ihop till en smuldeg. Krossa bragokexen och blanda ner i smuldegen.
Skär rabarberna i små bitar och lägg i en pajform. Lägg ner mangobitarna och strö över sockret blandat med potatismjölet. Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0