Chokladkaka - chokladsockerkaka


En mörk chokladsockerkaka.

Jag fortsätter att ta till mig husmodersrecepten från 50-talet. Detta blev en saftig sockerkaka med stark chokladsmak. Jag hade glömt bort hur gott enkelt kan vara. En stor bit av kakan och en kopp kaffe förgyllde eftermiddagen idag.

Ingredienser
5 msk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl socker

125 gr smör
1, 25 dl socker
2 ägg
1 msk vanillinsocker
200 gr vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Tillagningsdirektiv

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop kakao, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tag av från plattan och låt det svalna helt.
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, vanillinsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten varvat med den kalla kakaosmeten. Rör tills du får en jämn chokladsmet. Smörj och bröda en springform, häll i smeten och grädda i ca 50 minuter i mitten av ugnen. Tänk på att olika ugnar värmer olika så använd en provsticka mot slutet för att se när kakan är klar.

Läs även andra bloggares åsikter om Chokladkaka, chokladsockerkaka, sockerkaka.

Kommentarer
Postat av: Fia

God den ser ut!

2011-03-26 @ 20:35:44
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0