Lemon cupcakes - citronmuffins, citroncupcakes

Inte så "toppiga" som man hade önskat.
Ingredienser cupcake
12 st
120 gr vetemjöl
150 gr strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
2 matskedar rivet citronskal
40 gr rumsvarmt smör
120 ml mjölk
1 ägg
Tillagningsdirektiv cupcake
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, vanillinsocker och bakpulver i en skål. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i ägget. Blanda ner de torra ingredinserna varvat med mjölken och blanda till sist i det rivna citronskalet. Fördela smeten i en muffinsform och grädda mitt i ugnen i 20- 25 minuter.
Ingredienser citron-frosting
250 gr siktat florsocker
80 gr rumsvarmt smör
2 msk rivet citronskal
ett par droppar gul karamellfärg
25 ml mjölk
Tillagningsdirektiv citron-frosting
Blanda florsocker, smör, rivet citronskal och karamellfärg till en jämn smet. Kan göras för hand med en gaffel och mjölksyrade muskler eller i en mixer. Rör till sist i mjölken och vispa smeten ordentligt med gaffeln.
Bred äver ett tjockt lager med frosting på muffinsen och garnera eventuellt med rivet citronskal.
Läs även andra bloggares åsikter om Cupcakes, muffins, citronmuffins, lemon cupcakes.
Kommentarer
Postat av: Fia
Ååå så goda dom ser ut!
Trackback