Citronrutor

Okej, detta kanske ser lite slime-igt ut. Kanske farmor som har varit i farten igen? Hur goda som helst i alla fall och det kan ju bero på att jag gillar alla syrliga bakverk. Åter ett bakverk i kvadrat.
Citronrutor
Ingredienser
Deg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gr smör
Citronkräm
3 ägg
1 citron
0,5 dl vetemjöl
2 dl socker
Tillagningsdirektiv
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och smula ner det tills det blir en degig massa. Tryck ut degen i en form ( 20 x 25 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Vispa under tiden ägg och socker fluffigt, blanda ner mjölet, saften av citronen och rivet citronskal. Vispa kraftigt. Häll citronkrämen över det gräddade pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 10 minuter eller tills krämen precis har stannat. Låt kakan svalna och skär den i små rutor.
Om så önskas pudra med florsocker.Läs även andra bloggares åsikter om Citronrutor, citronkakor, citron.
Kommentarer
Postat av: Fia
Ååååå hur gott ser/låter inte detta då?!!
Nått som måste testas!
Trackback